foto 1 foto 2 foto 3

Zuidplas XS Nieuws

De eerste paal voor Zuidplas XS is geslagen

In november 2018 heeft Gemeente Zuidplas haar definitieve akkoord gegeven tot ontwikkeling van het industrieterrein Klein Vink. In juli 2019 is de bouw van start gegaan en afgelopen woensdag hebben wij samen met Gemeente Zuidplas een feestelijke startsein gegeven voor de realisatie van bedrijvenpark Kleine Vink. Naast het startsein van het bedrijvenpark, heeft de heer Reijm samen met de wethouders Jan Hordijk en Jan Willem Schuurman de eerste paal geslagen voor het bedrijvencomplex Zuidplas XS.

Beide wethouders hebben een toespraak gehouden en spraken met lovende woorden.

Volgens Hordijk is de Kleine Vink een 'inclusief' bedrijvenpark, waar ruimte is voor uiteenlopend ondernemerschap. Een kweekvijver voor ondernemerstalent, noemde hij het. "Ondernemers kunnen hier nagenoeg welstandsvrij bouwen. Er was en is ruimte voor creativiteit. We zijn verrast met initiatieven die zeker niet standaard zijn, maar wel voldoen aan de beeldkwaliteit.

Wethouder Schuurman van Economie stipte tijdens zijn toespraak de arbeidsmarkt aan. Hij gaf aan dat er voor gemeente en ondernemers een taak ligt om vraag en aanbod bij elkaar te krijgen in het nieuwe bedrijvenpark. "Het blijft voor mij onbegrijpelijk dat aan de ene kant bedrijven moeite hebben personeel te vinden, terwijl aan de andere kant nog steeds mensen thuis zitten. Hopelijk kunnen we hier de juiste formule vinden."

Het nieuwbouw bedrijvencomplex bestaat uit 28 bedrijfsunits, er zijn nog 6 bedrijfsunits beschikbaar. Het bedrijvencomplex bestaat uit twee gebouwen en de afmetingen van de bedrijfsunits variëren vanaf 120 m² tot 468 m². Alle units hebben meerdere eigen parkeerplaatsen.

< TERUG NAAR LIVE
Developed by U-Lab Privacy Policy